De muzikanten

Eric Hantelmann

Muziek zat er vroeg in bij Eric. Op zijn negende nam hij trompetles, maar na een aantal jaar maakte hij kennis met de gitaar. Dat bleek toch meer zijn instrument en al snel speelde hij in verschillende bandjes. Na de middelbare school studeerde Eric gitaar Lichte Muziek aan het Rotterdams conservatorium. Tijdens deze opleiding kwam hij met veel muziekstijlen in aanraking, zoals jazz, blues, rock en R&B. Hij kreeg les van o.a. Sjoerd Plak, Ben de Bruin, Joe Pass en Klaus Flenter. Aan het eind van zijn studie liep Eric stage bij de SKVR, waar hij na zijn afstuderen een baan als gitaardocent kreeg aangeboden. De jaren daarna combineerde hij zijn werk bij de muziekschool met het spelen in diverse coverbands, waaronder Bring in the Beef, U-Dance en de Pasadena Dream Band.

Op dit moment speelt Eric met het Souljazz Trio door heel Nederland. Het repertoire van deze originele formatie bestaat uit popsongs in jazzy stijl. Ook staat Eric geregeld met singer-songwriter Door Visser op de planken. Zij brengt liedjes waarin ze vertelt over de dingen in het leven die haar bezighouden en boeien.

En sinds 2013 is Eric vast lid van MICHON en levert hij een belangrijke bijdrage aan het geluid van de band.

Maar deze duizendpoot doet nog meer. Na 20 jaar bij de SKVR te hebben gewerkt, is Eric ook voor zichzelf begonnen in de Hoeksche Waard. Hij geeft o.a. les aan kinderen op een basisschool en bij Popschool Hoeksche Waard. En heel recent is een droom in vervulling gegaan met het starten van zijn eigen gitaarstudio: Guitar4U! Daar geeft hij les aan een ieder die net zo enthousiast is over “zijn” instrument gitaar als hijzelf!

Robert van der Laarse

Robert studeerde saxofoon Lichte Muziek aan het conservatorium in Rotterdam. Bewogen door de genialiteit van tenorsaxofonisten als John Coltrane, Wayne Shorter en Michael Brecker, switchte Robert tijdens zijn studie van alt- naar tenorsax als hoofdvak.

Zijn eerste podiumervaring deed hij op met de coverband Wheels. Een hele berg muziekprojecten volgden. In 1994 studeerde Robert af als Docerend en Uitvoerend musicus.

In de band Bopdeq werkte Robert opnieuw samen met bassist Stephan van Rijt, die hij kende vanuit de tijd dat hij dirigent was van de Bigband Oud-Beijerland. Een vriendschap die ook na het ter zielen gaan van de band bleef voortbestaan.

Naast freelancer is Robert ook de saxofonist in een groot aantal bands, waaronder Groove Station en Bonetti Music. Bij een van zijn vele muziekprojecten is hij ook gitarist Eric Hantelmann tegengekomen, waarna ze bij een aantal projecten hebben samengewerkt. Hoe leuk om elkaar na jaren weer tegen te komen bij MICHON! En naast het spelen op verschillende saxofoons, blaast Robert ook een aardig deuntje op de dwarsfluit, wat hem tot een veelzijdig lid van MICHON maakt!

Voor de SKVR Jazzschool coached Robert verschillende combo’s en schrijft hij de band-arrangementen. In de loop van zijn jarenlange ervaring in het lesgeven, heeft Robert zelfs zijn eigen lesmethode ontwikkeld, in de vorm van een aantal studieboeken met meespeel-cd’s: Blues in Focus!

Casper van Stijn

Je kunt wel zeggen dat Casper uit een familie komt, met veel muzikaal gevoel! Van klassiek (zus) tot soul en jazz (Casper) en zelfs pop (dochter). Na z’n afgebroken conservatoriumstudie is hij actief gebleven in vele bands en orkesten (zowel vast als op invalbasis), regionaal en landelijk. Ook nu is hij nog steeds actief in de swingende coverband Coollive.

Casper werkte al eerder samen met saxofonist Robert en bassist Stephan in de jazzband Bopdeq. Daar kwam zijn technisch kwalitatieve drumwerk prima tot zijn recht en schreef hij interessante composities met bijzondere harmonische en ritmische structuren. Het voelt voor hem dan ook vertrouwd weer met hen te kunnen spelen in MICHON, een band met eigen stukken, waarbij je op elkaar kunt reageren om zo samen iets moois neer te zetten.

Stephan van Rijt

Stephan studeerde aan de kunstacademie, maar de hang naar muziek maken bleef altijd aanwezig. Hij speelde als tiener gitaar, maar de adrenaline ging pas echt stromen toen hij besloot dit instrument in te ruilen voor een basgitaar. In bigbands en diverse coverbands ontwikkelde hij zich verder. Later ontwikkelde zich ook de liefde voor Jazz. Na een poos lang jazz-standards te hebben gespeeld, kreeg Stephan gaandeweg de behoefte om zelf te componeren. Met de juiste software lukte het hem om zijn muzikale ideeën realiseren. Met de oprichting van de jazzband Bopdeq werden deze krachtige composities daadwerkelijk uitgevoerd en digitaal vastgelegd. In deze band speelde hij samen met saxofonist Robert, die hij al kende van de Bigband Oud-Beijerland, en drummer Casper, met wie hij ook na het stoppen van de band contact bleef houden. Via Gertjan Withagen,een gezamenlijke muziekvriend die verschillende muziekprojecten initieerde, leerde hij zangeres Michon letterlijk op het podium kennen. Samen speelden ze in de band Miquelá, waar Stephan zich vooral thuis voelde bij de stukken met een latin-groove. Sinds 2008 durft hij het vaker aan songs te componeren waarvoor hij zowel de muziek, als teksten schrijft. Sinds twee jaar schrijft hij samen met zangeres Michon, met wie hij ook de band MICHON heeft opgericht. Het blijkt een perfecte match te zijn! Dit alles resulteert daardoor in korte tijd in de release van een cd vol eigen composities!

Michon Sprengers

Over zangeres Michon kunnen we kort zijn. Zij heeft samen met bassist Stephan de band MICHON opgericht. Op de website is heel veel te lezen over deze “vrouw met het rode haar”. Neem een kijkje onder het kopje “Over Michon”, en je komt van alles te weten.