Persinformatie

Tekst voor persberichten, programma STORYBOOK (seizoen 2014-2015)

“Een mens moet zo mogelijk elke dag naar een liedje luisteren, een goed gedicht lezen, een mooi schilderij zien en als het even kan een paar zinnige woorden uiten.”
(Johann Wolfgang von Goethe)

Opmerkelijk aan de voorstelling Storybook is dat de liederen lezen als gedichten en kleine schilderijtjes zijn met elk hun eigen verhaal. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ontdekt in de vele tinten grijs, de tere aquarellen en dikke lagen olieverf. Laat je leiden langs uitzonderlijke gebeurtenissen met gewone mensen en bijzondere personen in het leven van alledag. Gebonden door de warme stem van zangeres Michon Sprengers kan een ieder zich herkennen. En wanneer de laatste regel is gelezen, het boek wordt dichtgeslagen, valt weinig meer te zeggen dan: “Verhalen kleuren het leven en verrijken de mens.”

Voor elk verhaal is een melodisch bedje gespreid. Een mengeling van singer/songwritermuziek met dan weer een jazzy, bluesy, of light-country feel. Een intieme uitstraling zonder opsmuk, puur en oprecht.

Met haar jazzachtergrond en liefde voor wereldmuziek, heeft Michon zich de afgelopen jaren vooral ondergedompeld in de akoestische muziek uit het Portugese taalgebied. De gemeenschappelijke factor in alle nummers van haar vorige programma Miquelá Passion, was het gevoel van ‘saudade’. Ook nu de songs in Storybook Engelstalig zijn, blijven weemoed en al dan niet vervuld verlangen de gemene deler.

  • Michon Sprengers – zang
  • Stephan van Rijt – bas
  • Robert van der Laarse – saxofoon, dwarsfluit
  • Eric Hantelmann – gitaar
  • Casper van Stijn – drums, percussie

“ Elk verhaal legt een stukje ziel bloot. Zeker omdat we bijna alle songs in deze voorstelling zelf hebben geschreven. Het lied is de weg naar het hart. Muziek is zo’n puur middel om binnen te komen, om je in je kern te raken.” (Michon Sprengers)

Rider Storybook

Dit is de technische rider voor de volledige band-opstelling.
>Download technische rider Michon – Storybook.